2020 was voor iedereen een bijzonder jaar. Corona, thuis werken, thuisonderwijs, 24 uur bij elkaar zijn. Veel veranderingen, minder vrijheden. Misschien zag je het soms echt even niet meer zitten met jouw kind in jouw directe nabijheid. Maak dan een positieve start in 2021 met de volgende tips. Hoe doe je dat samen?  

5 tips

  1. Positief denken. Zet negatieve gedachten om in positieve gedachten. Een voorbeeld: je kunt bij iets wat moeilijk is al snel denken, dat kan ik niet. Dan denk je negatief. Maak je ervan: Het is moeilijk, ik ga het proberen! Dan maak je er een positieve gedachte van.
  2. Denk in kansen en niet in problemen. Wat vandaag niet lukt, lukt morgen misschien wel. Geef ruimte om problemen aan te pakken. Kijk vooral naar wat wel kan en niet naar wat niet kan. Dat geeft ruimte om kansen te kunnen pakken.
  3. Maak 1x per week tijd voor jouw kind. Ga 1x per week iets leuks doen samen, zoals een gezelschapsspel, samen koken/bakken, samen wandelen. Doe iets wat wel kan in deze tijd. Soms kan een gesprek tijdens het avondeten over wat er goed gegaan is die week of die dag ook voor een positief gevoel zorgen. 
  4. Geef zelf het goede voorbeeld. Laat zien als ouder hoe je zelf positief blijft denken. Laat zien, dat je jezelf goed kunt voelen ongeacht de omstandigheden.
  5. Schrijf positieve gedachten op. Laat iedereen uit het gezin een aantal positieve dingen opschrijven. Een aantal voorbeelden: iedereen is wel ergens goed in, ik ben goed in….., ik mag om hulp vragen, morgen is er weer een nieuwe dag. Of schrijf mooie herinneringen op. Herinneringen, die een lach op je gezicht toveren. Haal inspiratie uit deze gedachten op de momenten, dat je het nodig hebt.

Ik wens je veel oefenplezier bij het inzetten van positief denken met jouw kind. Maak er een mooi, bijzonder en vooral positief 2021 van.

Wil je nog meer tips in 2021? Volg me op Facebook (De Droomboom) en Instagram (de_droomboom).

De droomboom, praktijk voor integratieve kinder- en jongerentherapie.