Referenties

Moeder van zoon 7 jaar:

We zijn met onze zoon naar Carola gegaan omdat hij vaak last had van hoogoplopende emoties. Met name de woede-uitbarstingen zorgde ervoor dat hij zich achteraf verdrietig en somber voelde. De intake was direct al fijn, Carola heeft een open en vertrouwde houding waardoor je goed kan vertellen waar je als ouders tegenaan loopt.  Onze zoon ging elke keer met veel plezier naar haar toe, spelenderwijs en met een vleug humor heeft hij heel veel geleerd. Als ouders kregen wij regelmatig en structureel een terugkoppeling, waardoor de lijntjes kort zijn.

Carola heeft een brede kijk en ons ook waar nodig doorverwezen naar een andere zorgverlener.

Uiteindelijk heeft de begeleiding ervoor gezorgd dat onze zoon zijn emoties beter kan herkennen en deze ook op een fijne manier kan uiten. Ook als ouders hebben we tips gekregen die meteen en vaak makkelijk toepasbaar zijn in het gezinsleven.

Claudia en Yermolai Cantineau en dochter Mirte (10 jaar)

Onze dochter had totaal geen zelfvertrouwen, geen goed zelfbeeld van zichzelf. En zat helemaal in de knoop met zichzelf.

We zochten iemand die haar vertrouwen kon winnen en haar kon helpen om weer met plezier in het leven te staan. En een positief beeld kan krijgen over zichzelf. Dat ze er mag zijn van zichzelf.

Na een zeer intensieve periode voor onze dochter, maar ook voor ons gezin heeft ze weer zin in het leven. Is ze vrolijk en een heerlijke spring in het veld. Ze geniet weer met volle teugen en kan inmiddels haar negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten.

De begeleiding die zowel onze dochter als wij  als ouders en als gezin hebben gekregen waren zeer behulpzaam. We hebben handvatten gekregen waar we daadwerkelijk mee aan de slag konden. Maar wat nog veel belangrijker was is dat onze dochter zich gehoord voelde. Carola had het volledige vertrouwen gewonnen van haar. En op die manier konden we heel veel bereiken. Niets was te gek. Carola denkt heel erg goed met je mee. Je staat er niet alleen voor. Dat is erg fijn.

Carola is echt voor ons een topper en wij kunnen iedereen aanraden als je kind met een probleem zit om naar Carola te gaan.

Janneke en Jules met zoon 9 jaar

We zijn heel blij dat Carola op ons pad gekomen is. Ze ziet onze zoon met zijn sterke eigenschappen en dat doet hem, en ons als ouders, enorm goed. Hij heeft genoten van het spelen bij Carola op de praktijk. Hij nam hieruit waardevolle lessen mee, maar had een tijd later toch weer behoefte aan extra ondersteuning op school. Wat was het fijn dat Carola ons ook hierbij kon helpen. In samenwerking met andere betrokkenen zijn we nu op de goede weg. Stapje voor stapje krijgt onze zoon meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. Vanuit de betrokkenheid en positieve insteek van Carola krijgen wij, als ouders de handvaten om hem hierin te ondersteunen.

Richard en Ilse met dochter 8 jaar

We zijn bij de droomboom gekomen voor onze dochter omdat ze last had van opeens opkomende woede waarbij ze niet meer bereikbaar was voor ons of rustig te krijgen. Onze dochter vond dit zelf ook erg vervelend en was na een “woedeaanval” ook vaak erg verdrietig omdat ze “zomaar boos werd” zonder dat ze er volgens haarzelf grip op had. Tijdens de sessies met Carola heeft onze dochter onder andere geleerd dat ze met hulp van ons via een door haar zelf gemaakte vulkaan schema verschillende dingen kan doen om de boosheid niet te ver op te laten lopen. Ook hebben we apart als ouders met haar nog gesprekken gehad over de manier waarop we met haar omgaan te zien. Wij als gezin vonden gesprekken erg fijn en met heldere duidelijke tips en hulp. Omdat voor Elin de begeleiding op een speelse en fijne manier ging vond Elin haar tijd bij de droomboom heel erg fijn (liever wilde ze nog langer doorgaan) en heeft ze ook nooit het gevoel gehad dat ze echt iets perse moest. Wij zijn Carola heel erg dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan en kijken met een erg goed gevoel terug op haar begeleiding

Familie Nelisse met zoon 15 jaar

Onze zoon zit op het voortgezet onderwijs, een hele puber al. In het verleden had hij al een aantal keer gespecialiseerde orthopedagogische / psychologische hulp gekregen, waardoor hij iedere keer weer stappen kon zetten in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling. Op leergebied liep hij echter in de brugklas vast, waardoor hij (dankzij zijn autische kenmerken) last kreeg van black-outs. Een hele poos hebben wij als ouders hem kunnen begeleiden, maar op den duur wil je als puber toch loskomen van je ouders. Heel logisch vonden wij als ouders. Bovendien bereikten we ook de grenzen van ons kunnen door de intensiteit van het hulp bieden. We wilden wel betrouwbare hulp, waar hij zelfstandig naartoe kon, bij voorkeur vlakbij zijn school, of in Made, vlakbij huis.

Met Carola hadden we al eerder positieve ervaringen, zij het op een ander vlak. Maar een puber is wel anders dan een bassisschoolkind. Bij de intake gaf Carola aan de onderwerpen waar onze zoon tegenaan liep te herkennen  en gaf bij onze zoon aan waar ze aan konden werken. In verschillende sessies, met verschillende werkvormen liet Carola onze zoon zelf antwoorden ontdekken. Regelmatig werd geëvalueerd en keken we wat relevant was. Vervolgens stelden we het plan weer bij. Wij stonden aan de zijlijn en onze zoon nam het initiatief, plande zelf de afspraken en wist in het eindgesprek aan te geven wat hij had geleerd en hoe hem dat nu helpt. Zijn stressgevoel was wel 4 punten gedaald bij een proefwerk, hij herkende meer gevoelens bij zichzelf en wist wat hij er mee (of tegen) kon doen en hij ontdekte vooral dat hij best trots op zichzelf mocht zijn.

Carola was erg professioneel in haar werkwijze naar ons als ouders toe en hield ons regelmatig op de hoogte, terwijl ze onze zoon in zijn waarde liet: ze maakte de afspraken met hem. Ze dacht mee en adviseerde, maar liet (ogenschijnkijk)  onze zoon met de oplossingen komen. Prettig in de omgang.

Familie Onderdijk met dochter 5 jaar

Wij zijn bij Carola terecht gekomen, omdat we handvatten zochten voor onszelf en onze dochter. Zij is erg gevoelig voor prikkels en vond het lastig om haar emoties goed te reguleren.

Carola heeft ons erg fijn geholpen! Om te beginnen vind ik heel veel positiviteit van haar uitstralen. Daarnaast heeft ze echt gekeken naar wat onze dochter en wij nodig hadden.

Ongelofelijk hoe ze via spel zoveel kan bereiken bij kinderen. Voor onze dochter was het wekelijks een feest om er naartoe te gaan. En dat snappen wij wel, want wat een leuke praktijkruimte heeft ze!

Ook de oudersessies hebben wij als erg prettig ervaren. Wij begrijpen nu veel beter wat er bij onze dochter gebeurt en hoe we daarmee om kunnen gaan. En soms betekent dat ook een stukje acceptatie. Tegelijkertijd heeft het me veel nieuwe inzichten over mijn eigen gedrag gebracht.

Heel blij dus dat Carola op ons pad terecht gekomen is!

Neem vrijblijvend contact op

Ik help u graag verder