Carola Norbart

Integratieve kinder- en jongerentherapeut

Graag stel ik mij persoonlijk aan u voor. Mijn naam is Carola en ik ondersteun kinderen, jongeren en hun ouders met hun vragen, zodat zij na een kort traject weer zelfstandig verder kunnen.

Ik was tot augustus 2017 intern begeleider en leerkracht in het basisonderwijs. Dit betekende, dat ik vele verschillende kinderen mocht ontmoeten met kleine en grote problemen. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar deze kinderen, omdat ik ontdekte dat ze hun eigen oplossingen altijd in zich hebben, maar ze nog niet altijd kunnen inzetten of benutten. Alleen liefdevolle aandacht is niet altijd voldoende om het “probleem” op te kunnen lossen. Vele begeleidingsmanieren, die standaard uit een boekje kwamen, bleken onvoldoende bij al die verschillende kinderen aan te sluiten. Hier was maatwerk nodig. Ondertussen werd ik zelf ook moeder en dacht ik wel te weten hoe ik mijn kinderen kon helpen. Toch liep dit anders. Een van mijn kinderen reageerde juist heel anders op de wereld. Mijn eigen ideeën bleken hierbij helemaal niet passend. Ik miste de handreikingen om adequaat te helpen.

In mijn zoektocht naar oplossingen, kwam ik uit bij de opleiding tot integratieve kindertherapie. Deze opleiding, de Academie voor psychotherapie te Amsterdam, gaf mij wel de juiste handvaten en inzichten. Daarna ben ik de opleiding Integratief Puber- en Jongerentherapeut (IJT) gaan volgen bij de Druppel Academie in Haarlem. Hierdoor kan ik kinderen en jongeren op weg helpen om hun eigen kracht in te zetten en weer vol vertrouwen te genieten. Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Én als ouder blijf je ook een leven lang leren. Er zijn bij elke levensfase van het kind nieuwe uitdagingen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie ik ben en wat ik doe? En wil je weten of je kind zich prettig voelt in mijn praktijk en of er een klik is?  Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat je nog meer over mij moet weten

Als Brabantse ben ik optimistisch over het leven en zie ik altijd het positieve in de ander. Ik ben empatisch, biedt graag een luisterend oor en kan heel betrokken zijn bij de gezinnen, die ik begeleid. Verder ben ik doelgericht, wil ik graag snel resultaat en bedenk ik creatieve oplossingen om mijn doelen te bereiken. Belangrijk vind ik het totaalplaatje en betrek dan ook graag gezin, familie, vriendjes, school en indien nodig de sportclub bij het proces. Soms kan de omgeving veel betekenen voor het proces van een kind.

Ik doe mijn werk dan ook vol passie en verwacht ook door een goede afstemming met de ander, dat hij ook op zijn tempo mee kan en mag gaan in het proces. Vaak met een lach en soms ook met een traan.

Mijn visie: het kind weet het, kan het en doet het. Deze woorden zeggen genoeg over mijn vertrouwen in alle kinderen. Omdat ik vanuit deze visie en de belevingswereld van het kind mijn therapie vormgeef is deze passend bij ieder kind.

Carola heeft ons erg fijn geholpen! Om te beginnen vind ik heel veel positiviteit van haar uitstralen. Daarnaast heeft ze echt gekeken naar wat onze dochter en wij nodig hadden.

Ook de oudersessies hebben wij als erg prettig ervaren. Wij begrijpen nu veel beter wat er bij onze dochter gebeurt en hoe we daarmee om kunnen gaan. En soms betekent dat ook een stukje acceptatie.

Neem vrijblijvend contact op

Ik help u graag verder