Samenwerking met scholen
Vanuit de ondersteuningsgelden van het samenwerkingsverband inzetten op de hulpvraag van school, ouders en het kind.
Een passend aanbod voor ieder kind. Individuele begeleiding of coaching in groepjes helpen het kind en de leerkracht om gezamenlijk de doelen te bereiken in de klas.
Zijn de volgende situaties herkenbaar?
- Een kind in mijn klas praat niet tegen mij.
- Ik heb als leerkracht niet voldoende tijd om in te zoomen op de aanpak voor een leerling met ADHD.
- Ik heb een leerling, die moeilijk om kan gaan met veranderingen.
- Emotieregulatie is nodig om een leerling in mijn klas te helpen bij het begrijpen van medeleerlingen.
- Woedeuitbarstingen van een leerling krijg ik niet onder controle. Ik zet hem steeds op de gang, maar zie dat dat ook niet de juiste oplossing is.
- Heb jij de volgende wensen voor begeleiding van leerlingen of groepjes leerlingen bij jou op school?
- Extra handen in de klas om de minder flexibele leerling handreikingen te bieden om zijn gevoelens beter te kunnen uiten.
- Observaties van kinderen om te achterhalen wat er achter het gedrag zit van wat hij in de klas laat zien.
- Samenwerken om een groepje kinderen sociale vaardigheden aan te leren waardoor de leerling met autisme wel op onze school kan blijven.
- Individuele begeleiding om de achterstand op het gebied van spelling of rekenen in te kunnen lopen.
- Psycho-edcuatie vanuit het kind om meer begrip te krijgen voor zijn gedrag in de klas.
- Tips en ideeën om meer ontspannen voor de klas te staan tijdens het begeleiden van kinderen met een speciale onderwijsbehoefte.
Neem contact op
De oplossing
Een fijne samenwerking tussen school, ouders, kind en mij. Door korte lijntjes binnen de communicatie kun je snel handelen. Je weet hoe je met het kind in jouw klas in gesprek kunt gaan of wanneer je hem juist even met rust moet laten. Je begrijpt het gedrag van het kind beter. Je ziet nu ook waardoor triggers ontstaan of waarom het kind iets doet. Je herkent je eigen gedrag in lastige situaties en je weet wat je kunt doen om rustig te blijven. Én je hebt 1 a 2 keer per week extra begeleiding in of rondom de klas om je even te ontzorgen. Dit zorgt voor een fijnere sfeer in de klas en kan er vanuit begrip op elkaar gereageerd worden.
Werkwijze
De school neemt contact met mij op en licht de hulpvraag kort toe. Samen bespreken we de mogelijkheden voor inzet van de begeleiding. Dan volgt er een kennismaking met de ouders om de hulpvragen te concretiseren.
De start op school kan een observatie of kennismaking met het kind zijn. De begeleiding vaak individueel of in een klein groepje wordt afgestemd met de groepsleerkracht.
Er wordt een online beveiligd dossier bijgehouden, zodat ouders en leerkracht eenvoudig op de hoogte blijven van de begeleiding van hun kind. Tussentijds worden er met de school evaluatiegesprekken ingepland.
Neem vrijblijvend contact op
Ik help u graag verder