voor de kids

Informatie voor kinderen (om voor te lezen of om zelf te lezen)

naamloos (14)imagesU9B9O4TP10016200grnaamloos (13)

Hallo, ik heet Carola. Ik ben kindertherapeut.

Als je hulp nodig hebt, omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij in therapie. Misschien voel je je angstig of verdrietig. Het kan ook zijn dat je geen vriendjes hebt of dat je wordt gepest. Misschien kan je er niet aan wennen dat je vader en moeder gescheiden zijn of ben je stil en kan je niet lekker meer lachen. Of wordt je zomaar boos en misschien weet je ook niet precies wat je dwars zit. Er kan in je leven van alles zijn waar je nog niet goed mee om kunt gaan of waar je last van hebt.

Hoe goed je ouders het ook met je voor hebben, soms wil het allemaal niet lukken. Dan kunnen je ouders hulp voor je gaan zoeken, want ze zijn bezorgd over je en zien je graag weer lachen. Dan kan het zijn dat je bij mij terecht komt.

dartbord-2Meestal praat ik eerst met je ouders en daarna kun je naar mijn praktijk de droomboom komen. Samen kunnen we onderzoeken wat je dwars zit en waarom dingen gaan zoals ze gaan. Maar vooral wat je eraan kunt doen om het te veranderen. Hoe kun je jouw dromen waar maken? Ik heb een kamer met allemaal spelletjes, knuffels, knutselspullen, een voetbaltafel, verkleedkleren, dartspel en nog veel meer. En een hele mooi droombos! Meestal kom je dan elke week of om de week een uur om te spelen, praten, knutselen of iets anders wat jij leuk vindt om te doen. Net zo lang tot je je weer fijn voelt. Als je wilt kan je het aan iedereen vertellen, maar dat hoeft helemaal niet.

Natuurlijk is het spannend de eerste keer, want je weet nog niet hoe leuk het gaat worden. De meeste kinderen willen graag de volgende dag alweer komen. Kijk voor een kleine kennismaking maar eens rond op de foto’s van de therapieruimte.

Scholen
en samenwerking

Wilt u meer informatie, of een afspraak maken? Bel of mail me even!