over mij

Carola Norbart

Integratieve kindertherapeut

Welkom, mijn naam is Carola Norbart. Ik ben integratieve kindertherapeut. Ik was tot augustus 2017 intern begeleider in het basisonderwijs. Dit betekende, dat ik vele verschillende kinderen mocht ontmoeten met kleine en grote problemen. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar deze kinderen, omdat ik ontdekte dat ze hun eigen oplossingen altijd in zich hebben, maar ze (nog) niet altijd kunnen inzetten of benutten. Alleen liefdevolle aandacht is niet (altijd) voldoende om het “probleem” op te kunnen lossen. Vele begeleidingsmanieren, die standaard uit een boekje kwamen, bleken onvoldoende bij al die verschillende kinderen aan te sluiten. Hier was maatwerk nodig. Ondertussen werd ik zelf ook moeder en dacht ik wel te weten hoe ik mijn kinderen kon helpen. Toch liep dit anders. Een van mijn kinderen reageerde juist heel anders op de wereld. Mijn eigen ideeën bleken hierbij helemaal niet passend. Ik miste de handreikingen om adequaat te helpen. In mijn zoektocht naar oplossingen binnen het zorgstelsel van Nederland, kwam ik uit bij de opleiding tot integratieve kindertherapie. Deze opleiding gaf mij wel de juiste handvaten en inzichten. Hierdoor kan ik kinderen op weg helpen om hun eigen kracht in te zetten en weer vol vertrouwen te genieten. Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Als ouder blijf je ook een leven lang leren. Er zijn bij elke levensfase van het kind nieuwe uitdagingen.

In mijn praktijk ontmoet ik vele kinderen. Allemaal verschillend en anders, maar allemaal met pure schoonheid van binnen.  Ieder kind heeft talenten en door die zelf te ontdekken en in te zetten, komen kinderen weer in hun kracht. Soms zie ik kinderen, die niet in zichzelf geloven en denken dat ze niet belangrijk zijn. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, omdat ze worden belemmerd door bepaalde gevoelens en gedachten. Ik ben heel blij dat ik vol enthousiasme, nieuwsgierigheid, warmte, fantasie ,inspiratie en vakkennis kinderen mag ontvangen in mijn praktijk voor kindertherapie. Dan kan ik een bijdrage leveren om die kinderen weer te laten stralen.

En ouders krijgen antwoord op hun opvoedvragen en ontdekken ook welke plaats iedereen inneemt binnen het gezin. Samen ontdekken we hoe de stabiliteit in het gezin weer vorm kan krijgen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie ik ben en wat ik doe? En wil je weten of je kind zich prettig voelt in mijn praktijk en of er een klik is?  Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klik op deze button.

 

Wat je nog meer over mij moet weten

Als Brabantse ben ik optimistisch over het leven en zie ik altijd het positieve in de ander. Ik ben empatisch, biedt graag een luisterend oor en kan heel betrokken zijn bij de gezinnen, die ik begeleid. Verder ben ik doelgericht, wil ik graag snel resultaat en bedenk ik creatieve oplossingen om mijn doelen te bereiken. Belangrijk vind ik het totaalplaatje en betrek dan ook graag gezin, familie, vriendjes, school en indien nodig de sportclub bij het proces. Soms kan de omgeving veel betekenen voor het proces van een kind.

Ik doe mijn werk dan ook vol passie en verwacht ook dat de afstemming met de ander hij ook op zijn tempo mee kan en mag gaan in het proces. Vaak met een lach en soms ook met een traan.

Mijn visie: het kind weet het, kan het en doet het. Deze woorden zeggen genoeg over mijn vertrouwen in alle kinderen. Omdat ik vanuit deze visie en de belevingswereld van het kind mijn therapie vormgeef is deze passend bij ieder kind.

In ontwikkeling

In september 2019 ben ik gestart met de opleiding tot integratieve jongerentherapeut. Ik ga mijn doelgroep uitbreiden. Steeds vaker kwam er een vraag van een kind om nog even terug te mogen komen en zag ik de landelijke groei met vragen rondom jongeren toenemen. Door de coronamaatregelen zijn er wat vertragingen opgetreden en rond ik deze opleiding eind 2021 af. Op dit moment kan ik ook puber/jongeren t/m 23 jaar begeleiden bij hun vragen.

De Praktijk

Praktijkadres: Pastoriestraat 4,  4921 AR, Made